Numărul locurilor de muncă oferite de către angajatorii din străinătate a crescut cu 15%, în ultima lună, aproape 5.000 de posturi fiind postate de la 1 iunie şi până în prezent, relevă o analiză publicată, joi, de o platformă de recrutare online.
Conform reprezentanţilor eJobs, Italia şi Spania (locurile 3 şi 4) revin în topul ţărilor cu oferte de muncă semnificative, în domeniile Sport/Beauty/Spa, Naval/Aeronautic, Transport/Logistică, Retail şi Turism. Anul trecut, Italia se afla pe locul 7, iar Spania pe 14.
Cele mai multe locuri de muncă noi pentru străinătate aparţin angajatorilor din Germania şi Franţa, iar după Italia şi Spania urmează Olanda, Grecia, Cipru, Belgia, Marea Britanie şi Norvegia.
În ceea ce priveşte profilul candidatului pe care îl caută angajatorii din afara ţării, cei mai mulţi sunt interesaţi să angajeze pe segmentul entry level (0-2 ani de experienţă) sau fără experienţă.
De asemenea, aproximativ un sfert dintre oferte se adresează candidaţilor din categoria mid-level (2-5 ani de experienţă), iar cel mai puţin căutaţi, în vara aceasta, au fost, până acum, specialiştii seniori (mai mult de 5 ani de experienţă) şi managerii. Muncitorii calificaţi şi cei necalificaţi continuă să fie foarte căutaţi de companiile care recrutează pentru străinătate.
Potrivit sursei citate, în zona de aplicări pentru posturi disponibile se remarcă o scădere de aproximativ 20%, dar şi o disproporţionalitate între ţările care postează cele mai multe locuri de muncă şi ţările în care vor să lucreze românii. În acest sens, cele mai multe aplicări au mers către Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Franţa, Marea Britanie şi Irlanda.
Cei mai dornici să lucreze în afara ţării sunt candidaţii din segmentul de vârstă 25 – 35 de ani, urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani şi cei din categoria 36 – 45 de ani.
Totodată, domeniile în care vor să lucreze sunt: Transport/Logistică, Retail, Turism, Servicii, Producţie, Casino/Crewing, Construcţii şi Industria alimentară.