Connect with us

Social

Angajatorii au oferit 5700 de locuri de muncă pe perioada verii

Lunile de vară au adus aproximativ 5.700 de oportunităţi pentru cei care au fost în căutarea unui job în aparatul de stat, peste jumătate din acest număr, respectiv 3.036, fiind postate în luna iunie, relevă datele unei platforme de recrutare.

Dacă în iulie s-a consemnat o scădere abruptă la nivelul angajărilor noi, în condiţiile în care candidaţii au putut aplica la doar 826 de joburi, august marchează o uşoară revenire, cu 1.800 de posturi vacante în instituţiile de stat.

Comparativ, sectorul privat a avut aproximativ 100.000 de poziţii noi, deschise în acelaşi interval de timp pe eJobs.ro.

Peste 2.000 de locuri de muncă au fost postate de instituţiile locale, instituţiile judeţene fiind al doilea cel mai mare angajator al acestei veri. Urmează primăriile, unităţile militare, consiliile judeţene şi Guvernul.

În funcţie de distribuţia geografică, cea mai mare nevoie de personal a fost în Bucureşti şi Ilfov (1.200 de poziţii deschise), urmate de Cluj (cu 381 de poziţii), Constanţa (251), Timiş (221), Braşov (202) şi Iaşi (200).

În direcţia opusă, se află judeţe precum Mehedinţi, Olt, Sălaj ori Satu Mare.

Instituţiile care vin cu cele mai multe oferte pentru candidaţi, la nivel naţional sunt primăriile, şcolile, spitalele, liceele/şcolile profesionale/colegiile tehnice/colegiile naţionale şi universităţile.

Peste 70% din posturi sunt full time, iar aproximativ 1.500 sunt sezoniere sau pe bază de proiect.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință