Connect with us

Social

ANFP: Bursă de studii în Japonia prin intermediul programului Young Leaders’ Program

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a anunţat miercuri că va continua şi în acest an să faciliteze personalului din administraţia publică oportunitatea de studiu gratuit în Japonia.

În acest sens, persoanele interesate sunt invitate să-şi depună dosarele în vederea obţinerii unei burse de studiu în Japonia, prin intermediul programului Young Leaders’ Program (YLP), derulat de către Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo.

Programul este promovat în România prin Ambasada Japoniei şi ANFP şi este finanţat de către Guvernul japonez. Acest tip de program se adresează tinerilor funcţionari publici şi oficiali guvernamentali cu experienţă şi rezultate excelente în administraţia publică, a precizat un comunicat al ANFP transmis AGERPRES.

Astfel, YLP oferă 2 tipuri de programe de studii: administraţia la nivel naţional (central) – School of Government şi administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance.

Programul, cu o durată de un an (octombrie 2021 – septembrie 2022), se va finaliza cu obţinerea unei diplome de Master în Administraţia Publică / Politici Publice acordată de către Institutul Naţional de Studii Politice din Tokyo, a precizat ANFP.

Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a putea aplica la acest program sunt următoarele: vârsta de până în 40 de ani la data de 1 octombrie 2021; experienţă de minim 3 ani în administraţia publică (preferabil 5 ani); studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă şi performanţe academice deosebite; certificat care să ateste cunoaşterea limbii engleze: TOEFL/IELTS sau echivalent.

Înscrierea la program se face pe baza unui dosar, documentele şi formularele necesare înscrierii putând fi descărcate din secţiunea Anunţuri/Ştiri şi Comunicate de pe prima pagină a site-ului ANFP. Dosarele complete se depun la sediul ANFP (personal sau prin curier/poştă), până la data de 11 decembrie 2020.

Detalii privind programul YLP sunt disponibile accesând website-ul: www.grips.ac.jp/en/.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință