Connect with us

Social News

ANOFM: Peste 3.700 de persoane au fost angajate după bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Peste 3.700 de persoane au fost angajate, la o lună după desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Peste 3.700 de persoane au fost angajate, la o lună după desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, aproape jumătate dintre acestea fiind absolvenţi, informează marţi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

„La o lună după desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, statisticile Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică încadrarea în muncă a 3.702 persoane, din care 1.690 sunt absolvenţi. La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat şi 108 persoane refugiate din Ucraina din care 5 s-au încadrat în Bihor, Bucureşti, Suceava, Timiş, Satu Mare”, se menţionează în comunicatul ANFOM.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi absolvenţi angajaţi au un nivel de pregătire liceal şi post liceal (943), profesional şi ucenicie (420), în timp ce 139 sunt cei cu studii superioare.

Persoanele fără studii superioare au fost încadrate în meserii precum: muncitori necalificaţi în diferite ramuri de activitate (238), lucrător comercial (89), vânzător (66), manipulant marfă (64), electrician (47), ospătar (40), agent securitate (40), confecţioner cablaje auto (39), casier (37), lăcătus (36), şofer (33).

Cele mai multe posturi vacante ocupate de persoanele cu studii superioare au fost de: inginer în diferite ramuri de activitate (44), economist (17), ), programator (10), consilier juridic (6), manager (5), ofiţer punte (5), medic veterinar (4), asistent manager (4), asistent medical (4), tehnician dentar (3), consilier vânzări asigurări (3).

În top, cu cei mai mulţi absolvenţi încadraţi au fost în judeţele: Iaşi (139), Botoşani (131), Maramureş (126), Hunedoara (115), dar şi în Bucureşti (144).

ANOFM precizează că în situaţia încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenţilor angajatorii primesc subvenţii în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadraţi absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, subvenţiile se acordă pe o perioadă de 18 luni.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință