Social

ANES: 42 de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice, lansate pe 4 martie

Un număr de 42 de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice, câte una în fiecare judeţ, vor fi inaugurate miercuri, 4 martie, informează, într-un interviu acordat AGERPRES, Mihaela Andreianu, secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES).

Serviciile vor fi acordate în mod gratuit, prin proiectul „Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, derulat prin Programul Operaţional Capital Uman. Alături de cazare, victimele vor beneficia de consiliere psihologică – programe specifice de asistenţă psihologică şi dezvoltare personală, pentru a putea depăşi situaţiile de criză – şi de consiliere pentru orientare vocaţională, formare profesională şi inserţie socială şi profesională.

Mihaela Andreianu atrage atenţia asupra faptului că multe femei conştientizează că se află într-o situaţie abuzivă abia atunci când devin victime ale unei agresiuni fizice. Există însă şi alte forme de violenţă, precum cea verbală, psihologică, sexuală, economică sau spirituală, iar reprezentanta ANES le îndeamnă pe victime să vorbească cu membrii familiei, cu prietenii şi cu specialiştii despre astfel de situaţii.

Ea subliniază şi importanţa adoptării de către Senat, în regim de urgenţă, a legii privind montarea de brăţări electronice, ca modalitate de diminuare a agresiunii împotriva femeilor.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version