Connect with us

Social

ANDPDCA: Programul „Masa caldă în şcoală” trebuie să se aplice pentru toţi copiii,dar va mai dura până atunci

Va mai dura ceva timp până când programul „Masa caldă în şcoală” va fi implementat, dar la momentul aplicării acesta trebuie să ofere o masă caldă tuturor copiilor din şcoli, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Florica Cherecheş

Va mai dura ceva timp până când programul „Masa caldă în şcoală” va fi implementat, dar la momentul aplicării acesta trebuie să ofere o masă caldă tuturor copiilor din şcoli, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Florica Cherecheş, în cadrul unei dezbateri despre rolul copiilor în societate.

„Aceasta (masa caldă în şcoli, n.r.) trebuie să devină o normalitate şi în România şi trebuie să înţelegem că orice ban cheltuit într-un copil este o investiţie şi nu un cost, şi se va trece treptat la creşterea numărului de participanţi în acest program – Masa la şcoală – până când el va deveni o normalitate. Să oferi copiilor o masă la şcoală nu este un lux, este o normalitate. Şi nu poţi să faci discriminare între copii, copiii sunt copii, chiar şi copiii din familiile bune ar trebui să aibă acest drept, pentru că noi trebuie să-i obişnuim pe copii că sunt toţi egali, nu există copii săraci, copii bogaţi, pentru că a oferi doar unora mâncare înseamnă că pe aceştia cumva îi arăţi cu degetul că ei, poate nu-şi pot asigura această mâncare sau banii necesari pentru a-şi cumpăra ce au nevoie… Deci cel mai bine este să le dai tuturor, dar până vom ajunge acolo va mai dura puţin”, a afirmat Florica Cherecheş.

Preşedintele ANDPDCA a indicat că autorităţile vor folosi fondurile europene pentru implementarea programului „Masa caldă în şcoală”.

„Există deja nişte paşi concreţi şi planuri pentru a se face acest lucru, şi vom folosi foarte mult fondurile europene puse la dispoziţia României pentru a creşte în fiecare an şi acesta este iarăşi un obiectiv cu costuri deja aferente, cu buget şi cu sursă identificată pentru ca acest lucru să se întâmple. Ştim că este important. Ştim că până şi programul „Cornul şi Laptele”, atât de detestat de foarte mulţi, a ajutat la o participare sporită a copiilor, la reducerea absenteismului, mai ales a copiilor din mediile vulnerabile, pentru care acest corn şi lapte, indiferent de calitatea lui, poate constituia singura masă a zilei, sau singura mâncare pe care putea să o mănânce fără a împărţi cu alţii. Şi e important acest lucru. Un copilaş care e flămând nu are cum să aibă performanţe şcolare”, a menţionat Florica Cherecheş.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință