Connect with us

Social News

ANCPI: Aproape 700.000 de documente eliberate online în 2023

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 690.790 de documente, în primele patru luni ale anului 2023.

În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 591.217 de extrase de carte funciară pentru informare şi extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În luna aprilie 2023, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 146.206 de extrase de carte funciară pentru informare şi 16.037 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna aprilie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 116.433 de extrase de carte funciară pentru informare şi 13.816 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a patra lună a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 11.674 de utilizatori noi şi au fost înregistrate 115.580 de comenzi online.

Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 21,4 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință