Social

ANAF: Broşura privind fiscalizarea veniturilor realizate din conţinut publicat pe reţelele de socializare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat broşura pentru persoanele fizice care obţin venituri din conţinut publicat pe reţelele de socializare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat broşura pentru persoanele fizice care obţin venituri din conţinut publicat pe reţelele de socializare, a anunţat instituţia.

În materialul realizat de specialiştii ANAF sunt prezentate informaţii utile pentru autorii de conţinut pentru reţelele de socializare, cu privire la declararea veniturilor şi stabilirea impozitelor şi contribuţiilor aferente.

„Cu titlu de exemplu, în situaţia în care activitatea se desfăşoară cu regularitate, în mod continuu, pe cont propriu şi urmărind obţinerea de venituri şi sunt întrunite criteriile unei activităţi independente, veniturilor obţinute de persoanele publice din postările realizate pe diferite reţele de socializare şi care fac astfel reclamă pentru diverse companii/brand-uri le sunt aplicabile prevederile Cap. II ‘Venituri din activităţi independente’ din Titlul IV – ‘Impozitul pe venit’ din Codul fiscal”, se menţionează în comunicat.

Astfel, veniturile obţinute din activităţi independente desfăşurate în România, potrivit legii, se consideră ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version