Connect with us

News

Ambasadorul SUA îi sfătuieşte pe romii din Buzău: Aşa cresc şansele de succes pentru tot restul vieţii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, i-a îndemnat, pe romii din localitatea buzoiană Cândeşti să îşi trimită copiii la grădiniţă, explicând că „educaţia timpurie creşte şansele de succes pentru tot restul vieţii”.

Hans Klemm a fost întâmpinat  în localitatea buzoiană Cândeşti, de către co-fondatoarea asociaţiei Ovidiu RO, Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke, dar şi de oficialităţi locale şi judeţene.

După o scurtă vizită la grădiniţa din satul Cândeşti, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a vizitat comunitatea de romi din zonă, unde a descoperit familii cu mulţi copii, care trăiesc în case fără curent electric.

Ajuns la locuinţa unui bărbat care are zece copii, dintre care doar unul merge la şcoală, ambasadorul SUA l-a îndemnat pe acesta să îşi trimită copiii la grădiniţă.

„Am venit astăzi la invitaţia Ovidiu Ro, organizaţia nonguvernamentală care ajută copiii din comunitatea romă sau alte comunităţi defavorizate să aibă acces la şcoală sau grădiniţă. Un lucru pe care l-am înţeles în SUA este că accesul la educaţia timpurie creşte şansele de succes pentru tot restul vieţii.

Ovidiu Ro a încercat înainte să facă ceea ce face acum Guvernul, dezvoltând un program cu cupoane, pentru ca lumea să fie încurajată să îşi trimită copiii la grădiniţă”, a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a afirmat că, în opinia lui, oamenii trebuie „un pic împinşi de la spate” ca să îşi dea copiii la grădiniţă.

„Am găsit o comunitate săracă, dar am observat, pe de altă parte, cât de mari sunt casele celor de aici. Desigur, comunitatea de aici este destul de bine integrată, însă, chiar şi aşa, am găsit familii care nu şi-au trimis copii la grădiniţă chiar dacă acum Guvernul îi sprijină pe toţi cei proveniţi din familii sărace.

(…) Am ajuns la o casă unde un bărbat avea trei copii mici pe care nu îi adusese niciodată la grădiniţă şi care, când i-am spus să vină şi-a îmbrăcat copiii şi a plecat spre grădiniţă. Cred, totuşi, că oamenii au nevoie să fie un pic împinşi de la spate, iar Ovidiu Ro tocmai asta face”, a spus Hans Klemm.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a arătat că instituţia pe care o conduce s-a implicat în campania de trimitere la şcoală a copiilor de etnie romă.

„Este un proiect de o importanţă vitală şi le mulţumim celor de la Ovidiu Ro că au ales acest judeţ. CJ Buzău a fost printre primii parteneri ai fundaţiei şi am alocat câte 70 de lei pentru copiii cu probleme până în momentul în care s-a instituţionalizat şi Guvernul a dat acel cupon în valoare de 50 de lei”, a declarat el.

Vizita ambasadorului american la Cândeşti a venit la invitaţia asociaţiei Ovidiu Ro, care a derulat acolo un proiect pilot intitulat „Fiecare copil în grădiniţă”, ce a stat la baza elaborării programului guvernamental prin care copiii proveniţi din familii defavorizate beneficiază de un ajutor lunar de la stat în valoare de 50 de lei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință