Connect with us

Social

Alocaţia de hrană pentru beneficiarii serviciilor sociale acordate de echipele mobile va creşte la 10 lei

Alocaţia zilnică de hrană pentru beneficiarii serviciilor sociale acordate de către echipele mobile ale DGASMB va creşte de la 6 la 10 lei/zi/beneficiar.

Totodată, va creşte de la a 22,6 la 25 lei/zi alocaţia zilnică de hrană pentru: beneficiarii centrelor rezidenţiale pentru persoanele dependente aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGASMB), beneficiarii centrelor de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice şi beneficiarii locuinţelor protejate pentru victimele violenţei în familie.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

Conform referatului de aprobare, ultimele modificări ale cuantumurilor alocaţiei de hrană au fost făcute în anul 2020 şi se impune actualizarea acestora.

Totodată, potrivit Legii nr. 143/2022, nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană în instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice este de 22 de lei, valoare stabilită şi pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință