Connect with us

Eveniment

Agenția Națională pentru Romi a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne

Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv, a semnat, ieri, un protocol de colaborare instituțională cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Documentul are ca obiect colaborarea instituțională dintre MAI și ANR, în vederea familiarizării viitorilor absolvenți ai școlilor de agenți de poliție și școlilor militare de subofițeri din subordinea MAI cu elementele de cunoaștere socială, în scopul prevenirii și combaterii antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură rasială.

Protocolul a fost semnat la sediul MAI și e valabil pentru perioada 2024-2025.
„Utilitatea practică a acestui protocol de colaborare, care continuă o colaborare inițiată anul trecut cu Academia de Poliție din București, este că va expune viitorii profesioniști din domeniul ordinii publice la elemente de cultură și tradiții ale romilor, pentru o mai bună înțelegere a dinamicii din comunitățile multi-etnice pe care urmează să le deservească după absolvire. Elementele de expunere la diversitate îi pregătește pe viitorii polițiști în a acționa în comunități cu respectarea drepturilor cetățenești și a construi încredere între comunitate și autoritățile de ordine publică”, a declarat Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi.


La eveniment au participat Aneta Matei, secretar de stat în cadrul MAI, Petru Bledea – subsecretar de stat, generalul Corneliu Alexandru – directorul adjunct al Direcției pentru Relația cu Instituțiile Prefectului și Dragoș Hotea – secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință