Connect with us

Educatie

Agenţia de Credite şi Burse de Studii a lansat bursele „Vasile Pârvan” şi „Nicolae Iorga”

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, a anunţat vineri lansarea programului de burse de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma şi „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Unamistica din Veneţia.

Bursele, instituite pentru un număr maximum de 175 de luni, în limita bugetului aprobat, se acordă pentru următoarele domenii: istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică şi modernă, istoria artei şi arhitectură, literatură şi studii literare, arte, ştiinţe economice şi ştiinţe exacte.

Bursa, în valoare de 800 de euro pe lună, se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive şi maximum doi ani universitari consecutivi.

Cazarea se asigură gratuit la Accademia di Romania din Roma şi la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Unamistica din Veneţia, unde se pun la dispoziţia bursierilor bibliotecile, atelierele de sculptură, de pictură şi sălile de expoziţie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință