Connect with us

Social

AFM: O nouă sesiune de finanţare prin Programul ”Prima conectare” demarează pe 4 decembrie

Cea de-a treia rundă de atragere de fonduri în cadrul programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, cu un buget de peste 653,6 milioane de lei, finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va debuta pe data de 4 decembrie, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat.

Noua sesiune este programată a se încheia pe 9 februarie 2024 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare.

Potrivit sursei citate, înscrierile se realizează în baza Ghidului specific, iar măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată/membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare.

Cererile de finanţare se transmit la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care este disponibilă pe site-ul instituţiei.

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată, cum sunt definiţi la în conţinutul Legii 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice.

„Pe lângă celelalte criterii de eligibilitate aplicabile, aceştia sunt eligibili sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI”, menţionează instituţia.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 653.631.300 lei, cu TVA inclusă.

Conform cerinţelor, valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului (fără TVA).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință