Social

AFM demarează programul de eficientizare a iluminatului public

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă demararea programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă demararea programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, cu un buget de 500 de milioane de lei, potrivit unui comunicat.

Începând de joi, 21 octombrie 2021, unităţile administrativ-teritoriale care doresc participarea în cadrul Programului Iluminat Public îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie pe site-ul AFM.

Ulterior, începând cu data de 25 octombrie 2021, ora 10:00, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 500 de milioane de lei. Programul se adresează unităţilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică.

Finanţarea se acordă până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, după cum urmează: pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei; pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei; pentru oraşe – maximum 3.000.000 lei; pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 25.000.000 lei; pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei; pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% a bugetului alocat programului.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version