Connect with us

Social

AFEER: Campanie de informare a consumatorilor cu privire la schimbarea furnizorului de energie

 Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER) continuă campania „Un consumator informat este un consumator protejat”, prin care consumatorii sunt informaţi cum îşi pot alege furnizorul de energie electrică şi oferta care li se potriveşte cel mai bine pe tot parcursul anului, fără a fi supuşi unei limitări de timp.

Potrivit organizaţiei, consumatorii pot opta pentru păstrarea furnizorului, cu care au deja semnat un contract, sau pentru schimbarea lui, indiferent de localitatea în care se află.

„În cazul celor care beneficiază de oferta pentru serviciul universal, membrii AFEER care sunt furnizorii acestora vin în sprijinul lor cu reduceri de preţuri. Toate facturile la electricitate aferente serviciului universal emise după publicarea Ordinului ANRE nr. 5/20 ianuarie 2021 vor conţine discountul asumat public de fiecare furnizor în parte, în condiţiile în care consumatorul alege să accepte o ofertă de piaţă concurenţială a acestui furnizor. Astfel, preţul pentru serviciul universal va fi redus până la nivelul preţului din oferta concurenţială pentru perioada începând cu 1 ianuarie 2021. De asemenea, consumatorii vor regăsi în facturile viitoare informaţii separate legate de preţul pentru serviciu universal şi reducerea oferită de companie”, se arată într-un comunicat de presă al AFEER.

Reprezentanţii AFEER susţin că toţi clienţii finali de energie electrică au dreptul să îşi schimbe furnizorul, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării.

„Responsabilitatea stabilirii indexului corespunzător datei schimbării furnizorului revine operatorului de distribuţie de energie electrică la care este racordat locul de consum. Operatorii de distribuţie deservesc nediscriminatoriu toţi furnizorii şi nu se pot schimba, indiferent de furnizorul ales. De reţinut că liberalizarea pieţei de energie nu duce la deconectarea clienţilor. Mai mult, trecerea de la un furnizor de ultimă instanţă (FUI) la alt furnizor, FUI sau furnizor concurenţial, nu implică niciun cost suplimentar sau modificări tehnice, cum ar fi schimbarea contorului electric”, explică sursa citată

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, în calitate de organizaţie profesională non profit, independentă şi neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință