Connect with us

Social

ADR: Finanţare nerambursabilă pentru peste 200 de microîntreprinderi din Regiunea Centru

Peste 200 de microîntreprinderi din Regiunea Centru vor obţine finanţare nerambursabilă, pentru a crea sau menţine mai mult de 2.000 de locuri de muncă, investind în retehnologizare, extinderea spaţiului de lucru şi achiziţia de noi echipamente sau linii de producţie, potrivit unui comunicat transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit sursei citate, la nivelul Regiunii Centru, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, sunt disponibile aproximativ 500 milioane de lei, alocate prin Prioritatea de Investiţii 2.1, iar pe un prim apel de proiecte au fost deja finanţate 249 de firme, dintre care aproape jumătate şi-au finalizat proiectele.

Prin Programul Operaţional Regional, mediul de afaceri din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu obţine mai mult de 1,6 miliarde de lei, deoarece pentru dezvoltarea IMM prin Prioritatea de Investiţii 2.2 s-au semnat 139 de contracte, care au atras peste 419 milioane de lei, iar până în vară se va lansa un nou apel de proiecte pe Prioritatea 2.2 pentru IMM, prin care alte 22 milioane de euro se vor putea accesa de mediul privat din regiune.

În total, toate firmele sprijinite şi structurile de afaceri dezvoltate de diferite organizaţii vor menţine peste 4.000 de locuri de muncă şi vor crea cu încă 10% mai multe noi.

Deschis depunerii de proiecte în perioada iulie-noiembrie 2019, pe cel de-al doilea apel al Priorităţii de Investiţii 2.1 a POR 2014-2020 au fost depuse spre finanţare 618 cereri de finanţare de către microîntreprinderile din Regiunea Centru. Cererile depuse solicitau spre finanţare nerambursabilă suma de 468 milioane de lei, iar bugetul disponibil pentru finanţare nerambursabilă a fost stabilit la valoarea de 163 milioane de lei.

Un număr de 516 proiecte au trecut de etapele de evaluare şi selecţie şi au întrunit criteriile de eligibilitate specificate în Ghidul solicitantului, având posibilitatea să intre la contractare în ordine, în funcţie de punctajul obţinut. Peste 2.700 de noi locuri de muncă se vor înfiinţa la finalizarea acestor contracte de finanţare, care se vor adăuga celorlalte peste 2.000 locuri de muncă ce sunt create de cele 249 de microîntreprinderi ce au primit finanţare la primul apel lansat, mai precizează reprezentanţii ADR Centru.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință