Connect with us

La zi

Admiterea la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, catedra de limba rromani, din cadrul Universităţii Bucureşti

La catedra de limba rromani sunt disponibile 16 locuri la buget pentru candidaţii rromi şi 5 locuri la taxa (nerromi, rromi);

Specializări B anul acesta: engleza, franceza, germana, neerlandeza, italiana, portugheza, spaniola, catalana, coreeana, persana, hindi, rusa, latina, româna.

Perioada de înscrieri: 10-18 iulie 2019 – de luni până vineri între orele 9,00 si 14,00, iar sâmbată şi duminică între orele 9,00 si 12,00

Criteriul de admitere la rromani: media de bacalaureat;

Acte nesare înscrierii:

  • diploma de bacalaureat – originala;
  • adeverinta medicala referitoare la faptul ca este apt/a pt. facultate nu mai veche de 3 luni -originala;
  • copie legalizata dupa certificatul de nastere si dupa certificatul de casatorie (daca este cazul); copie simpla dupa CI;
  • 3 fotografii tip buletin;
  • dosar-plic;
  • adeverinta ca este rrom eliberata de catre o organizatie a rromilor – originala;
  • adeverinta ca are unul dintre parinti cadru didactic sau este el/ea insusi/insasi cadru didactic sau adeverinta ca unul dintre parinti lucreaza in Universitatea din Bucuresti pt. a fi scutit/a de taxa de inscriere;

Taxa de înscriere

Taxa de înscriere este de 250 lei, pentru 2 înscrieri este de 350 lei, iar pentru 3-5 înscrieri este de 400 lei şi se plăteste în momentul înscrierii la casieria amenajată într-o sală din clădirea în care se fac înscrierile;

ATENȚIE – înainte de înscrierea la sediul facultății toți candidații trebuie să completeze formularul de preînscriere. Acest pas va fi disponibil după publicarea notelor de la Bacalaureat!

În atenția candidaților etnici români – procedura de admitere pentru Bursierii Statului Român (BSR) cu/fără bursă (FTB) este diferită de procedura prezentată pe site-ul FLLS. Mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul Universității din București (aici: http://admitere.unibuc.ro/licenta/etnici-romani-licenta/)

Calendarul admiterii 2019

Sesiunea iulie:

1. Înscrieri: 10 – 18 iulie 2019

2. Examen scris (Filologie/Traducere și Interpretare): 20 iulie 2019;

3. Examen scris (Studii Americane): 21 iulie 2019.

Sesiunea septembrie:

1. Înscrieri: 5 – 9 septembrie 2019;

2. Examen scris (dacă va fi cazul): 10 septembrie;

ATENȚIE! Sesiunea de concurs din luna septembrie 2019 va fi deschisă numai pentru secţiile care nu îşi completează necesarul de studenţi în sesiunea din luna iulie 2019.

Întrebări frecvente

1.În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2.Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3.Poți da examene la două limbi străine?

Da, poți da examene la două limbi străine sau la o limbă străină şi gramatica limbii române.

4.Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare examenul scris la două limbi străine, deoarece se susțin în aceeași zi.

5.Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau în urma examenului de admitere nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6.Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

O colecție a subiectelor și rezolvărilor din ultimii ani poate fi consultată online AICI.

7.Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință