Connect with us

Educatie

Admiterea de vară 2022 la Universitatea de Vest din Timişoara: Peste 5000 de locuri

Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României, deschide în 4 iulie procesul admiterii de vară 2022

Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României, deschide în 4 iulie procesul admiterii de vară 2022.

La adresa web https://admitere.uvt.ro/ se află structurate informaţiile complete despre cele 11 facultăţi şi despre Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, despre cele peste 160 de programe de studii de licenţă sau masterat oferite studenţilor naţionali şi studenţilor internaţionali europeni, dar şi studenţilor din categoria românilor de pretutindeni.

Anul acesta, în premieră, pentru admiterea la facultăţile Universităţii de Vest din Timişoara, candidaţii vor da un test de cunoştinţe generale, o inovaţie care va avea rolul de setare a unei ierarhii valorice utile pentru evoluţia pregătirii universitare a viitorilor studenţi.

Numărul de locuri se menţine în 2022 la acelaşi nivel ca anul trecut, iar platforma online este deschisă, oferind date precise despre calendarul şi condiţiile admiterii. Perioada procesului de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara este 4-29 iulie 2022, în sesiunea din vară, iar sesiunea de toamnă va fi deschisă imediat după începerea lunii septembrie. Ca în fiecare an, vor fi deschise mai multe centre de înscriere pentru admiterea 2022, atât la sediile UVT din Timişoara, cât şi în toate judeţele din regiune.

Pentru candidaţii de etnie romă, Universitatea de Vest din Timişoara pune la dispoziţie 15 locuri pentru licenţă, 10 locuri la master şi 5 la doctorat.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „După doi ani dificili, cu etape complicate, provocate de pandemie, iată că în această vară rata de succes la examenul de bacalaureat a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoţiilor, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani. Revenim, astfel, la un scenariu optimist, şi ne aşteptăm la o sesiune de vară a admiterii în care candidaţii să-şi găsească alegerea care le va da cele mai multe garanţii profesionale, prin care îşi vor atinge cea mai bună versiune a lor, la terminarea facultăţii, aşa cum o spune şi îndemnul prin care suntem cunoscuţi în plan naţional şi internaţional: Become Your Best!”.

Vă prezentăm datele despre repartizarea pe facultăţi a locurilor pentru anul universitar 2022-2023, la Universitatea de Vest din Timişoara (total locuri şi, separat, cele bugetate, în care fiecare dintre cele 11 facultăţi din cadrul UVT au repartizate locurile pe programe de studii).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință