Connect with us

Educatie

Admiterea de toamnă la Universitatea Transilvania din Braşov

Sesiunea de admitere din toamnă, la Universitatea Transilvania din Braşov se va încheia în 11 septembrie

Pentru sesiunea de admitere din toamnă, la Universitatea Transilvania din Braşov sunt disponibile peste 2000 de locuri la programele de licenţă, dintre care aproape 600 finanţate de la buget, alte 90 de locuri destinate candidaţilor speciali (rromi, români de pretutindeni, absolvenţi de licee din mediul rural) şi aproximativ 1500 de locuri în regim cu taxă. În plus, faţă de locurile la zi se adaugă şi cele aproximativ 560 de locuri, la învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Cele mai multe locuri libere la învăţământ cu frecvenţă sunt la facultăţile de Inginerie tehnologică şi Management industrial (322 locuri), Litere (294 locuri) şi Design de produs şi Mediu (272 locuri).

La polul opus, cu cele mai puţine locuri disponibile pentru sesiunea de admitere din septembrie, sunt Facultăţile de Construcţii (12 locuri), Psihologie şi Ştiinţele educaţiei (19 locuri) şi Muzică (20 locuri). La Facultatea de Medicină s-au ocupat toate locurile din prima sesiune de admitere.

Şi la programele de masterat, la învăţământ cu frecvenţă, sunt disponibile peste 1800 de locuri, dintre care peste 421 sunt finanţate de la buget. Tot la masterat sunt disponibile încă 98 de locuri, la învăţământ cu frecvenţă redusă.

Sesiunea a doua de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se va încheia în 11 septembrie. Admiterea la programele de licenţă constă într-un concurs de dosare.

Excepţii sunt la Facultăţile de Muzică şi Educaţie Fizică şi sporturi montane unde sunt prevăzute probe de examen.

Taxa de înscriere este de 200 de lei pentru toate facultăţile.

Afişarea rezultatelor finale se va face în 15 septembrie.

Toate detaliile privind admiterea la Universitatea Transilvania din Braşov se găsesc pe admitere.unitbv.ro.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință