Connect with us

La zi

Active Citizens Fund: Opt apeluri de proiecte în valoare totală de 26.493.800 euro

Programul Active Citizens Fund România anunţă lansarea a opt apeluri de proiecte în valoare totală de 26.493.800 euro, pentru organizaţiile neguvernamentale din România, ca parte a Granturilor SEE şi Norvegiene 2014-2021.

Potrivit unui comunicat transmis joi, cele opt apeluri de proiecte contribuie la obiectivul general al programului, acela de a consolida societatea civilă şi cetăţenia activă şi de a creşte capacitatea grupurilor vulnerabile şi urmăresc consolidarea relaţiilor bilaterale cu organizaţii din Statele Donatoare: Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Apelurile acoperă o arie largă de domenii şi activităţi, precum: participare civică în zone insuficient deservite; educaţie şi implicare civică; activism civic şi advocacy; conştientizare privind drepturile omului şi tratament egal; sprijin strategic pentru drepturile omului şi tratament egal; mobilizarea grupurilor vulnerabile din zone insuficient deservite; acţiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile; dezvoltarea comunităţilor rurale interetnice.

O atenţie specială va fi acordată unor domenii considerate de importanţă majoră în România: mediu şi schimbări climatice; egalitate de gen şi violenţă bazată pe gen; combaterea încălcării drepturilor omului şi a discriminării romilor; creşterea capacităţii şi incluziunea romilor.

Solicitanţii eligibili sunt exclusiv organizaţiile neguvernamentale şi non-profit (ONG) înfiinţate legal în România.

„Este puternic încurajat parteneriatul atât cu alte organizaţii neguvernamentale (care pot fi din acelaşi domeniu de activitate sau din alte domenii complementare), cât şi cu alţi stakeholderi (autorităţi locale sau centrale, companii, alte entităţi publice sau private). De asemenea, este încurajat parteneriatul cu entităţi din statele donatoare”, precizează sursa citată.

Bugetul total al celor opt apeluri este de 26.493.800 euro, finanţarea proiectelor urmând a se acorda sub formă de grant (finanţare nerambursabilă), în urma unui proces de selecţie. În cadrul programului sunt disponibile mai multe tipuri de granturi, cu valori cuprinse între 5.000 şi 250.000 euro.

Procesul de aplicare se va deschide în data de 9 ianuarie 2020 şi va avea loc exclusiv online, pe o platformă dedicată. Există diferite termene limită pentru aplicare, în funcţie de fiecare apel, cel mai apropiat dintre acestea fiind 11 martie 2020.

Detalii suplimentare despre fiecare apel, precum şi despre program sunt disponibile pe pagina web www.activecitizensfund.ro/apeluri. Pentru a uşura selectarea celui mai potrivit apel, Operatorul de Fond a realizat o hartă a apelurilor, disponibilă la www.activecitizensfund.ro/harta-apelurilor.

Active Citizens Fund România este finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021. Obiectivul general al granturilor este de a reduce disparităţile economice şi sociale şi a consolida relaţiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare şi statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorţiul compus din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Fundaţia PACT şi Frivillighet Norge, care acţionează în calitate de Operator de fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE şi Norvegiene. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință