Connect with us

Educatie

A început etapa de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată – pe 24 iulie

Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot înscrie, începând de joi, la licee, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe data de 24 iulie.

În perioada 11 – 22 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, se desfăşoară etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu.

Completarea opţiunilor pentru locurile speciale de romi şi pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale are loc pe 15 şi 16 iulie, iar pe 18 iulie este programată repartizarea pe aceste locuri şi comunicarea rezultatelor.

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri ierarhia la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu, pe site-ul admitere.edu.ro.

Rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, este de 74,5%.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei a publicat şi un ghid cu informaţii utile privind repartizarea computerizată în cadrul admiterii în învăţământul liceal 2024 – 2025.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute.

Ministerul Educaţiei: GHID PENTRU ADMITEREA LA LICEU 2024

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință