Eveniment

A doua editie a Festivalului Strada Armeneasca

Comunitatea Armeana din Bucuresti a organizat la inceputul lunii august Festivalul Strada Armeneasca in cadrul Complexului Armenesc.

Scopul acestui eveniment este de a reintroduce publicului bucurestean aportul adus de membrii comunitatii armene din Bucuresti, in decursul istoriei, la dezvoltarea orasului, din punct de vedere religios, cultural, traditiile si obiceiurile poporului armean.

Pe tot parcursul evenimentului sau organizat o serie de spectacole de dans traditional, concerte de muzica armeneasca precum si vizionari de film.

Participantii la acest eveniment au putut vizita expozitii foto, diferite standuri cu carti, cafea, coniac armenesc si nu numai. Sau mai organizat si ateliere de dans traditional armenesc, precum si de caligrafie si limba armeana unde publicul a avut ocazia sa descopere frumusetea limbii si a alfabetului armenesc.

Pe toata durata festivalului, vizitatorii au avut prilejul sa deguste preparate cu specific armenesc la restaurantul din curtea bisericii, iar copii sau bucurat de jocuri si activitati distractive, precum si de ateliere special pregatite pentru ei.
Nu in ultimul rand, participantii au putut vizita Muzeul si Biblioteca Dudia si Biserica Armeana din Bucuresti. Expozitia permanenta a muzeului cuprinde carti, manuscrise si obiecte de cult deosebit de importante si valoroase.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version