Connect with us

News

50 de rromi din Gorj, examinati in urma cursurilor de formare profesionala

50 de rromi din Gorj, examinati in urma cursurilor de formare profesionala
In cadrul proiectului „Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine!”, Asociatia Partida Rromilor „Pro Europa”, a organizat in comuna Tantareni, examinarea finala a grupelor de formare profesionala pentru calificarea „Lucrator in Comert”. In urma ultimei examinari, 50 de tineri de etnie rroma vor putea obtine o diploma de lucrator in comert.
Proiectul „Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine!” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 „Promovarea masurile active de ocupare”, Domeniul Major de Interventie 5.1. „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.
Asociatia Partida Rromilor „Pro Europa” in parteneriat cu International Computer School si Institutul pentru Politici Sociale sustine cursuri in regiunea Gorj, conform Activitatii 9 „Organizarea si furnizarea serviciilor de formare profesionala pentru dezvoltarea capacitatii persoanelor din grupurile tinta de a cauta un loc de munca si adaptarea calificarilor acestora la cerintele actuale ale pietei muncii”. Calificarea „Lucrator in comert” detine unul din cele 6 programe de formare profesionala incluse in proiect, alaturi de „Lucrator in structuri pentru constructii”, „Bucatar”, „Ospatar”, „Manichiura -Pedichiura” si „Frizerie”.
Angajatorii, convinsi sa angajeze rromi
Reprezentantul rromilor spune ca angajatorii refuza deseori sa lucreze cu persoane din aceasta etnie. Tocmai de aceea prin AJOFM, acesta spera sa fie schimbata mentalitatea angajatorilor din judet. „Cele doua grupe finalizate anunta un pas inainte in valul de incluziune sociala a comunitatilor rrome si a somerilor din judet, marind increderea in activitatea si rezultatele proiectului. Mediatorii sociali doresc, de asemenea, cu sprijinul AJOFM Gorj sa ii faca sa inteleaga pe antreprenorii judeteni care sunt avantajele angajarii comunitatii rrome, in functie de directiile personale de afaceri, cat si in conformitate cu mobilitatea grupului tinta, in functie de mediul din care provine acesta, fie el urban sau rural”, a precizat Alin Bobu, consilierul pe problemele rromilor din cadrul Prefecturii Gorj.
Iulian Paraschiv, managerul proiectului – „Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine”, vrea ca persoanele de etnie rroma sa dobandeasca o diploma de calificare pentru a reusi pe piata muncii. „Educatia este inteleasa drept o necesitate, atat pentru imbunatatirea imaginii comunitatii, cat si pentru imaginea individuala. Lupta impotriva discriminarii si somajului trebuie sa continue in randul etniei rome. Proiectul doreste sa stearga din obstacolele intalnite de orice rrom in dorinta de angajare si adaptare concreta in sfera sociala”, a declarat Iulian Paraschiv.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință