Connect with us

Social News

1 milion de români ar trebui alfabetizaţi digital, în fiecare an, până în 2030, pentru a atinge ţinta europeană

Aproximativ 1 milion de români ar trebui alfabetizaţi digital în fiecare an, în condiţiile în care ne propunem să atingem ţinta europeană din decada digitală, şi anume 80% dintre cetăţenii Europei alfabetizaţi digital până în 2030, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

El a explicat că pentru un astfel de demers este nevoie de implicare şi parteneriat cu mediul privat. Totodată, el a subliniat că printre obiective se află digitalizarea statului român.

Ministrul a subliniat că România stă bine în ceea ce priveşte conectivitatea, dar încă mai sunt „zone albe”. Pe de altă parte, a subliniat că este nevoie de digitalizare în sectorul privat, atât la nivel de bază, de a vinde online, de avea un website, dar şi la nivel avansat, de a integra inteligenţa artificială în mediul privat românesc.

„Noi suntem la 1% în momentul acesta, potrivit datelor Eurostat. Media europeană este 8% pe AI în mediul privat. În PNRR avem cea mai mare investiţie pentru digitalizarea statului”, a mai spus ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință